Menu

Vyhledávání

Kategorie: 2009

berounka

Sraz vodáků byl jako vždy před divadlem a to v 7.30 hod. Vodácký pánbůh nám přál, svítilo slunce a Jarda Kraic přišel v čas. Myšák s Jirkou Miláčkem přišli nalitý jako dogy, chlastali do čtyrech do rána v Klobukách , kde jim vyhrávala kapela Brutus. Jirka čuměl tupě, stejně jako jindy, a jeho parťák měl na palici afro, to nikdy před tím neměl, ale taky čuměl tupě.             Moc povedená dvojka. Bus řízený Romanem Pohlem přijel na čas. Ve Vrapicích jsme dovázali lodě, a kolem 8.30 vyjeli směr Rozdělov. Povinná zastávka v malém krámku u kostela trvala cca 30 min. Jak se bus rozjel už kolovaly kořalky různých značek a chutí a také hlášky typu: „ Kdo má chlastat tohle teplý pivo a studenou kořalku“. Přes Krušovice a Rakovník jsme ve Skryjích byli přesně v půl jedenácté. Tradičně nám přišla vynadat správcová kempu, ale diplomatické schopnosti náčelníka vše urovnaly a tak jsme mohli dát několik útočných piv na cestu v dřevěné hospodě U Vydry . V půl dvánácté jsme se rozloučili se skorumpovanou a usměvavou správcovou. Voda byla velice pěkná( 120 cm v Plzni) a tak jsme si vychutnávali svižně tekoucí řeku a krásný den. Po cestě se ochutnávalo vše co bylo po ruce a v lodi. Aleš měl takovou radost z první vody, že Lucinku asi šestkrát vyklopil. Na otázku proč se asi už po páté cvaknul odpověděl: „My jsme se necvakli, my jsme se jenom otočili“. Chudák Lucka nedočkavě vyhlížela hospodu . Klepala takovou kosu, že si vymlátila všechny blomby. Ještě že byl po ruce záchranář Jarda , který nezištně vypomohl suchým trikem a moudrou radou , že co jí nezabije to jí posílí.Také Linda ztratila důvěru v Pí Bího schopnosti a radši přesedlala k Dušanovi do lodě.

Dobré jídlo a několik ústupových piv posílilo už tak dobrou náladu u všech vodáků. Další zastávka byla u Pepi ve Višňové. Nálada celého mančaftu gradovala. Jirka Miláček si lehal před kola rozjeté audiny. Posezení v příjemném prostředí jsme opustili v půl páté, kdy byl vydán povel na poslední etapu. PB odmítal jakoukoli spolupráci s pádlem a nechal se táhnout Fídou juniorem až do Častolovic. Pak se vyměnili s náčelníkem a ten ho dotáhl až do Zbečna. Cestou ještě Dušan při vylívání lodě vylil do řeky i foťák. Tato nehoda ho trochu rozhodila, že přejel místo kde měl opustit řeku. Tím se malinko (cca 1,5 hod.) opozdil odjezd do Kladna oproti plánu.

Po celou dobu bylo nádherný počasí a na lodích vládla dobrá nálada. Škoda, že Myšák celou cestu prospal v lodi a nic si nepamatuje. Jirka vystřízlivěl, ale stejně si nic nepamatuje. Co si pamatujou ostatní to nevím, ale budou to určitě samé pěkné vzpomínky.

 

Jakékoli připomínky a utajené skutečnosti dejte vědět přes diskusní fórum. Tak to všechno viděl a zapsal Fída.

 

 

print Formát pro tisk